KATEGORIJE
AKCIJE
NOVO

SEMENKE CHIA 250G GRANUM

 
 
320.99din/kom
OPIS PROIZVODA <
Grupa proizvoda: Cija seme
Spisak sastojaka: Seme cije
Neto kolicina: 250.000
Jedinica mere: g
Uslovi cuvanja: Cuvati u originalnoj ambalazi, na suvom, tamnom i hladnom mestu, van izvora toplote i sunceve svetlosti.
Stavlja u promet: Dobavljac: ALCA TRGOVINA DOO Uvozi i pakuje:Suncokret doo, Kastelj put 4b, 24414 Hajdukovo, R. Srbija
Zemlja porekla: Velika Britanija
Uputsvo za upotrebu: Dovoljan dnevni unos je dve kasike. Potopiti semenke u mleko, sok, jogurt ili smuti i ostaviti da odstoje najmanje 10 minuta kako bi nabubrile i tako pruzile organizmu dodatan osecaj sitosti. Zbog svog neutralnog ukusa mogu se koristiti, samlevene ili cele, kao dodatak svim jelima: supama, varivima i salatama. Preporucljivo je semenke dodati na kraju kako se mnogi nutrijenti ne bi izgubili pri termickoj obradi.Cija semenke se mogu dodati samlevene ili cele u brasno za pripremu hleba, peciva, kolaca i sl.
Dodatne informacije: Bogat sadrzaj proteina Bez glutena Cija semenke su bogate vlaknima, proteinima, polinezasicenim masnim kiselinama, mineralima (Zn, Fe, Ca, Mg) i vitaminima. Kao jedan od najbogatijih biljnih izvora omega 3 masnih kiselina predstavljaju idealnu hranu, kako za vegane i vegetarijance, tako i za sportiste. Zbog visokog procenta vlakana, kao i osecaja sitosti koje pruzaju kada se konzumiraju nabubrene, cija semenke se uklapaju u rezim ishrane svih koji paze na tezinu.
SASTAV PROIZVODA <
Energija (kJ): 1559
Energija (kcal): 372
Masti: 29.1
od kojih zasicene masne kiseline (g): 4.3
Ugljeni hidrati (g): 8.3
od kojih seceri (g): 0.4
Proteini (g): 19.3